Stofdoeken en andere zaken

Al vanaf het begin dat McK hier is raakt ze helemaal in vervoering als onze hulp Wil binnenkomt. Alles wat Wil doet vindt McK spannend en wil daaraan meedoen.

Met de stofdoek overal overheen. McK raakt door het dolle. Daarna komt de stofzuiger aan de beurt: McK gilt het uit. “laat mij dat doen, laat mij dat doen.”

Ze is dan niet tot andere gedachten te brengen. Als Wil de ramen zeemt, doet McK aan de andere kant mee. Ze is dan ook bekaf als Wil om 12 uur weggaat: “So dan, dat was werken zeg.”

Maar het is wel vervelend. We proberen het altijd maar ze is niet voor rede vatbaar en is een ster in het afpakken van de stofdoek. Dus, gaat ze gewoon aan de riem als Wil er is. Ik heb van alles geprobeerd maar niets helpt. Ze hoort me gewoon niet. Kijk als ik een stofdoek in mijn hand heb is ze net zo gek hoor, het zit hem in de stofdoek, de stofzuiger, de spons, de zeem. Ze wil gewoon alles hebben wat je in je hand hebt. Verder is het een superhond maar hiermee is ze vreselijk. En ik weet niet hoe ik het haar kan afleren. Hoe is dat dan begonnen zeg je? Gewoon, vanaf dag 1. Als ik een bezem in mijn hand had om de tuin te vegen beet McK in de bezem en gilde het uit: “Geef hem aan mij, geef hem aan mij.”
Vond ik niet goed, maar ze deed het toch. Stofdoek hetzelfde. McK houdt er gewoon van het middelpunt te zijn

We willen haar nu via een uitzendbureau uit huis plaatsen: “goed werkhuis gezocht voor kleine terrier. Is een meester in het hanteren van spons, zeem, bezem, stofdoek, stofzuiger en andere zaken. Hebt u belangstelling dan kunt u schrijven naar: McKiffy, Stille Veerkade 32, 2512 BG Den Haag.

Den Haag, 20-9-11