Enkele reis euthanasie

Als mijn tijd gekomen is, als ik dat zelf vind, weet ik precies wat ik ga doen. Ik boek een enkele reis Siberië in de winter, koop daar 2 flessen van de allerbeste wodka, een blik van de heerlijkste kaviaar, een
blikopener en ga aan de kant van de weg dat op zitten eten en drinken. Dan zak ik vanzelf weg en val zachtjes in slaap.

Nee, nee, om te voorkomen dat ik dan halverwege spijt krijg en terug strompel naar de bewoonde wereld en halverwege door het ijs zak en toch nog verdrink, zal ik zelf mijn been moeten breken. Dus behalve 2 flessen  van de allerbeste wodka en een blik van de heerlijkste kaviaar en een blikopener, zal ik ook een reuzennotenkraker nodig hebben om mijn been te kunnen breken, zodat ik niet kan terug strompelen naar de
bewoonde wereld. Al met al toch wel een gedoe. Ik hoop tegen die tijd bij een begrafenisondernemer terecht te kunnen. Ik stel me zo voor dat die dan een kamertje heeft ingericht als een stukje Siberië, met wolf en al en dat ik daar dan even kan gaan zitten met die 2 flessen van de allerbeste wodka en een blik van de heerlijkste kaviaar. En dat hij dan, als een soort service, mijn been zal breken zodat ik niet ook nog die reuzennotenkraker nodig zal hebben om niet uit dat kamertje te kunnen komen als ik halverwege mijn drinkgelag spijt krijg.

Of misschien heeft die begrafenisondernemer dan wel een grote automaat staan waar je 2 flessen van de allerbeste wodka en een blik van de heerlijkste kaviaar kunt krijgen tegen 1 euro per stuk.  Per slot van rekening drink ik toch geen  2 flessen van de allerbeste wodka leeg. Ik
denk dat ik halverwege de eerste al zo kots ben dat ik dan vanzelf omval. Dan
kan Piet (de begrafenisondernemer) stiekem de tweede fles weer in zijn automaat
zetten. En dat blik kaviaar is natuurlijk nog dicht want hij had er geen
blikopener bij gedaan. Het blijven kruideniers.

 

Den Haag, 10-9-11